null Linja-autonkuljettajiksi aikovien keskeytyneet opinnot ajokorttirekisterin tietoon

Linja-autonkuljettajiksi aikovien keskeytyneet opinnot ajokorttirekisterin tietoon

Uutinen 22.01.2010 09.28 fi

Linja-auton kuljettajan perustutkintokoulutuksen keskeytymisestä on jatkossa ilmoitettava ajokorttirekisteriin. Koulutuskeskuksen ilmoituksella halutaan varmistaa, että opintojen aikaisen ajo-oikeuden edellytykset ovat olemassa.

Jos perustason ammattipätevyyskoulutus suoritetaan kuudesta kuukaudesta kolmeen vuoteen kestävässä ammatillisessa koulutuksessa, voi koulutuskeskus antaa ajokortin suorittaneelle opiskelijalle luvan linja-auton kuljettamiseen ennen ammattipätevyyden suorittamista. Koulutettavalla on oltava koulutuskeskuksen antama hyväksymisasiakirja ajaessa aina mukana.

Perustutkintokoulutuksen aikana saatu oikeus linja-auton kuljettamiseen on voimassa 21 vuoden ikään saakka, jos perustutkinto ja siihen sisältyvä perustason ammattipätevyyskoulutus suoritetaan.

Jos linja-auton kuljettajan perustutkintokoulutuksessa oleva eroaa tai erotetaan, hyväksymisasiakirjan antaneen koulutuskeskuksen on ilmoitettava siitä ajokorttirekisteriin.

Raskaan kaluston kuljettajille ajokortin lisäksi tulevista ammattipätevyysvaatimuksista säädetään kuorma- ja linja-auton kuljettajien ammattipätevyydestä annetussa laissa.

Hallitus päätti kuorma- ja linja-auton kuljettajien ammattipätevyydestä annetun asetuksen muutoksesta torstaina 21. tammikuuta 2010. Asetusmuutos tulee voimaan 1. helmikuuta 2010.