null Lisätietoa Saimaan kanavatien käytöstä sekä suomalaisalusten tarkastuksista

Lisätietoa Saimaan kanavatien käytöstä sekä suomalaisalusten tarkastuksista

Tiedote 15.01.2018 16.20 fi sv en

Kansainvälisessä, säännöllisessä linja-autoliikenteessä olevat linja-autot saavat jälleen käyttää Saimaan kanavan huoltotietä ja Nuijamaan rajanylityspaikkaa.

Kanavatielle aiemmin asetettu liikennerajoitus koskee vain linja-autoja, joilla harjoitetaan tilapäistä liikennettä, kuten tilausajoja. Rajoitus on voimassa 11.12.2017 - 31.3.2018 niin Suomesta kuin Venäjän suunnasta saapuvalle liikenteelle.

Liikenne- ja viestintäministeriön kansliapäällikkö Harri Pursiainen keskusteli tänään asiasta Venäjän varaliikenneministeri Sergei Aristovin kanssa. Aristov kertoi, että muun linja-autoliikenteen rajoitusten vaikutuksia arvioidaan ja tarvittaessa päätökseen palataan uudelleen.

Keskustelussa käsiteltiin myös suomalaisalusten lisääntyneitä tarkastuksia ja pysäytyksiä Venäjän satamissa. Aristovin mukaan Venäjä on lisännyt resursseja alusten tarkastuksiin.

Suomen ja Venäjän merenkulkuviranomaiset käyvät läpi tarkastus- ja pysäytystapaukset. Lisäksi arvioidaan miten Suomen ja Venäjän tarkastusviranomaisten keskinäistä kommunikointia voitaisiin kehittää säännölliseksi.

Lisätietoja

kansliapäällikkö Harri Pursiainen, p. 0295 34 2389

Saimaan kanavatietä koskevat tiedustelut: toimistopäällikkö Seppo Kykkänen, p. 0400 152 868