Takaisin

Luhtanen haluaa valtiolle yhteiset pelisäännöt työsuhdelipun käyttöön

Luhtanen haluaa valtiolle yhteiset pelisäännöt työsuhdelipun käyttöön

Tiedote 22.09.2005 12.00 fi

Liikenne- ja viestintäministeri Leena Luhtanen haluaa, että työsuhdematkalipun käyttöön valtionhallinnossa saadaan pian yhteiset pelisäännöt ja ohjeistukset, jotta lipun käyttöönotto eri virastoissa ja laitoksissa olisi helpompaa.

Valtiovarainministeriöön lähettämässään kirjelmässä Luhtanen esittää, että ministeriö käynnistäisi pikaisesti työn tietoteknisten kysymysten selvittämiseksi sekä työnantajan menettelyjen ja ohjeistuksen valmistelemiseksi.

Luhtanen uskoo, että selvityksestä on hyötyä laajemminkin työsuhdematkalipun ottamisessa käyttöön myös muilla tahoilla.

- Haemme valtiolle sellaisia selkeitä yhteisiä käytäntöjä, joista toivomme olevan apua muillekin työnantajille. Mielestäni valtionhallinnon ja virastojen tulee olla edelläkävijöitä työsuhdelipun käytössä, Luhtanen toteaa.

Selvitykset ja ohjeistukset tulisi tehdä työryhmässä. Edustettuina pitäisi olla ainakin valtion työmarkkinalaitos, verohallitus, Elinkeinoelämän keskusliitto, Oy Matkahuolto Ab, VR-Yhtymä Oy ja pääkaupunkiseudun yhteistyövaltuuskunta YTV sekä liikenne- ja viestintäministeriö.

Liikenne- ja viestintäministeriön näkemyksen mukaan työryhmän tulisi saada selvityksensä valmiiksi viimeistään marraskuun lopussa, jotta työsuhdematkalippu voitaisiin valtiollakin ottaa käyttöön vuoden 2006 alussa.


Lisätietoja

valtiosihteeri Perttu Puro, puh. (09) 160 28325 tai 040 779 3436