LVM:n verkko-osastoon ilmasto- ja ympäristöyksikkö

Tiedote 11.09.2018 11.19 fi sv en

Ilmasto ja ympäristö saavat oman yksikkönsä liikenne- ja viestintäministeriöön. Uusi yksikkö on merkki siitä, että ilmasto- ja ympäristöasiat ovat keskeisessä asemassa myös liikenteen ja viestinnän alalla.

Ilmasto- ja ympäristöyksikkö sijoittuu LVM:n verkko-osastoon kolmanneksi yksiköksi. Uusi yksikkö vastaa siitä, että liikenne- ja viestintäjärjestelmät ovat energiatehokkaita, vähäpäästöisiä ja ympäristöä vähän kuormittavia. Yksikkö aloittaa toimintansa vuoden 2019 alusta.

- Ilmastonmuutos ja sen vaikutusten torjuminen on yhteiskunnan, jopa ihmiskunnan kohtalonkysymys. Siksi ilmasto on vahvasti kivunnut neljänneksi teemaksi ministeriössämme palveluiden, tiedon ja verkkojen ohelle, sanoo kansliapäällikkö Harri Pursiainen. - Ilmasto- ja ympäristöyksikön perustaminen antaa mahdollisuuden edelleen vankistaa ministeriön osaamista ja näkemyksellisyyttä ilmastoon ja ympäristöön liittyvissä kysymyksissä.

Uuden yksikön perustamisen lisäksi LVM:n verkko-osaston tehtäviin tehdään tarkennuksia vuoden 2019 alusta. Sääpalvelut siirtyvät palveluosastosta verkko-osastoon ja avaruusasiat lisätään verkko-osaston tehtäviin. Osaston nykyisistä yksiköistä kehittämisyksikön nimi säilyy entisellään. Toimintavarmuusyksiköstä tulee osaston uuden organisaation myötä verkkojen sääntely-yksikkö, joka vastaa siitä, että verkkoja säännellään, ohjataan ja hallitaan tehokkaasti verkkomarkkinoita kehittäen.

Lisätietoja:

kansliapäällikkö Harri Pursiainen, p. 0295 342389, Twitter @HarriPursiainen