Takaisin

Maankäytöstä ja liikenteestä tulossa sopimus Helsingin seudulle

Maankäytöstä ja liikenteestä tulossa sopimus Helsingin seudulle

Uutinen 26.08.2014 09.15 fi

Helsingin seudun ja valtion välillä heinäkuussa käynnistyneet neuvottelut suurten infrastruktuurihankkeiden tukemisesta ja asuntotuotannon edistämisestä ovat edenneet suunnitellun aikataulun mukaisesti. Neuvottelutulos esiteltiin 25. elokuuta seudun kuntajohtajille

Kulttuuri- ja asuntoministeri Pia Viitasen asettama valtion ja Helsingin seudun kuntien edustajista koostuva neuvotteluryhmä on päässyt neuvottelutulokseen hallitusohjelmaan sisältyvästä tavoitteesta vauhdittaa kaavoitusta ja lisätä tonttitarjontaa länsimetron Matinkylä-Kivenlahti-osuuden sekä Pisararadan rahoituksen edellytyksenä.

Tavoitteena on, että kunnat päättävät sopimukseen osallistumisesta virallisesti syyskuun loppuun mennessä, jonka jälkeen siitä tehdään valtioneuvoston periaatepäätös.

Sopimuksen osapuolina tulevat olemaan valtio (liikenne- ja viestintäministeriö, ympäristöministeriö, valtiovarainministeriö, Liikennevirasto, Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARA, Uudenmaan ELY-keskus), HSL sekä Helsingin seudun kunnat Espoo, Helsinki, Hyvinkää, Järvenpää, Kauniainen, Kerava, Kirkkonummi, Mäntsälä, Nurmijärvi, Pornainen, Sipoo, Tuusula, Vantaa ja Vihti.