null Maankäytöstä ja liikenteestä tulossa sopimus Helsingin seudulle

Maankäytöstä ja liikenteestä tulossa sopimus Helsingin seudulle

Uutinen 26.08.2014 09.15 fi

Liikennettä (Kuva: Rodeo)

Helsingin seudun ja valtion välillä heinäkuussa käynnistyneet neuvottelut suurten infrastruktuurihankkeiden tukemisesta ja asuntotuotannon edistämisestä ovat edenneet suunnitellun aikataulun mukaisesti. Neuvottelutulos esiteltiin 25. elokuuta seudun kuntajohtajille

Kulttuuri- ja asuntoministeri Pia Viitasen asettama valtion ja Helsingin seudun kuntien edustajista koostuva neuvotteluryhmä on päässyt neuvottelutulokseen hallitusohjelmaan sisältyvästä tavoitteesta vauhdittaa kaavoitusta ja lisätä tonttitarjontaa länsimetron Matinkylä-Kivenlahti-osuuden sekä Pisararadan rahoituksen edellytyksenä.

Tavoitteena on, että kunnat päättävät sopimukseen osallistumisesta virallisesti syyskuun loppuun mennessä, jonka jälkeen siitä tehdään valtioneuvoston periaatepäätös.

Sopimuksen osapuolina tulevat olemaan valtio (liikenne- ja viestintäministeriö, ympäristöministeriö, valtiovarainministeriö, Liikennevirasto, Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARA, Uudenmaan ELY-keskus), HSL sekä Helsingin seudun kunnat Espoo, Helsinki, Hyvinkää, Järvenpää, Kauniainen, Kerava, Kirkkonummi, Mäntsälä, Nurmijärvi, Pornainen, Sipoo, Tuusula, Vantaa ja Vihti.