null Matkapuhelimen käyttö halpenee EU:n alueella

Matkapuhelimen käyttö halpenee EU:n alueella

Uutinen 16.06.2014 11.49 fi

Nainen puhuu kännykkään (Kuva: Rodeo)

Matkapuhelut, tekstiviestit ja mobiilidatapalvelut halpenevat 1.7.2014 lähtien Euroopan unionin alueella matkustettaessa. Hintojen aleneminen perustuu EU:n verkkovierailuasetukseen, joka määrittää enimmäishinnat matkaviestinpalveluihin EU:n alueella.

Enimmäishinnat ovat voimassa vain ulkomailla, joten ne eivät koske esimerkiksi kotimaasta ulkomaille soitettuja puheluita. Lisäksi hinnat ovat voimassa ainoastaan EU:n alueella sekä Norjassa, Islannissa ja Liechtensteinissa.

Teleoperaattoreiden on myös ilmoitettava matkaviestinpalvelujen hintatiedot asiakkaan saapuessa toisen maan alueelle. Lisäksi operaattoreiden tulee tarjota asiakkailleen mobiilidatan saldorajapalvelua, joka lisää kuluttajien mahdollisuuksia hallita mobiilidatan käytöstä aiheutuvia yllättäviä kuluja ulkomailla matkustettaessa.

EU:n alueella matkustavilla on mahdollisuus ostaa verkkovierailupalveluja samaa liittymää käyttäen myös kilpailevalta yritykseltä 1.7.2014 alkaen, mikäli tällaisia vaihtoehtoisia palveluja on tarjolla.