Takaisin

Ministeri Berner EU:n liikenneneuvostoon

Ministeri Berner EU:n liikenneneuvostoon

Uutinen 06.06.2016 09.33 fi

Euroopan unionin liikenneministerit kokoontuvat Luxemburgissa 7. kesäkuuta. Suomea kokouksessa edustaa liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner.

Liikenneneuvostossa hyväksytään yleisnäkemys sisävesiliikenteen ammattipätevyyksiä koskevasta direktiiviehdotuksesta. Suomen tavoitteena on ollut pysyä direktiivin soveltamisalan ulkopuolella, koska direktiiviehdotus on tehty Keski-Euroopan vilkkaan jokiliikenteen näkökulmasta. Neuvottelutavoite näyttää saavutetun tältä erää, ja Suomi voi siten hyväksyä puheenjohtajan ehdotuksen neuvoston yleisnäkemykseksi.

Kokouksessa on tarkoitus päättää neuvottelumandaattien antamisesta komissiolle Kaakkois-Aasian valtioiden liiton (ASEAN), Qatarin, Yhdistyneiden arabiemiirikuntien ja Turkin kanssa käytäviä lentoliikennesopimusneuvotteluja varten. Suomi kannattaa mandaatin myöntämistä komissiolle. Suomi on pitänyt tärkeänä, että neuvottelut aloitetaan sellaisten maiden kanssa, jotka ovat aidosti halukkaita tekemään sopimuksen EU:n kanssa. Lisäksi Suomi on kannattanut mandaatin keston rajaamista, koska EU-tason neuvottelujen ollessa käynnissä jäsenmailla ei ole oikeutta neuvotella kahdenvälisesti lentoliikenneoikeuksien lisäämisestä.