null Ministeri Berner ja Norjan liikenneministeri Ketil Solvik-Olsen tapasivat Tromssassa

Ministeri Berner ja Norjan liikenneministeri Ketil Solvik-Olsen tapasivat Tromssassa

Uutinen 22.01.2018 16.33 fi

Liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner on tavannut kollegansa Norjan liikenne- ja viestintäministerin Ketil Solvik-Olsenin Arctic Frontiers –tapahtumassa Tromssassa. Ministerin keskustelivat Suomen ja Norjan yhteisistä arktisen alueen kehityshankkeista, muun muassa Jäämeren radan selvityksen etenemisestä.

- Olemme keskustelleet yhteistyöstämme Jäämeren radan selvitykseen liittyen ja siitä, miten ratayhteyttä voitaisiin kehittää pohjoisesta Norjasta Suomen läpi aina Saksaan asti, ministeri Berner sanoo.

- Puhuimme paljon siitä, miten Norja ja Suomi voivat tehdä yhteistyötä arktisen alueen kehittämiseksi kokonaisuutena, ei pelkästään omien valtioidemme sisällä, kommentoi ministeri Solvik-Olsen.

Liikenne- ja viestintäministeriö on pyytänyt kesällä 2016 Liikennevirastoa selvittämään yhteistyössä Norjan liikenneviranomaisten kanssa mahdollisen Jäämeren radan toteuttamista ja taloudellista kannattavuutta. Työn on tarkoitus valmistua 28. helmikuuta 2018 mennessä.

Osana selvitystyötä liikenne- ja viestintäministeriö on tavannut syksyn ja alkuvuoden aikana muun muassa Saamelaiskäräjien edustajia.