Takaisin

Ministeri Berner keskustelee digitalisaatiosta keskeisten vaikuttajien kanssa

Ministeri Berner keskustelee digitalisaatiosta keskeisten vaikuttajien kanssa

Uutinen 08.04.2016 12.22 fi

Liikenneministeri Anne Berner (Kuva: LVM)

Liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner on kutsunut joukon liikenne- ja viestintäalan vaikuttajia keskustelemaan liikenteen ja yhteiskunnan digitalisaatiosta ja sen tarjoamista mahdollisuuksista liikenteen käyttäjille, tuottajille ja koko Suomelle.

Suomessa innovoitu Liikenne palveluna -konsepti (MaaS) on noussut lyhyessä ajassa liikenteen keskeiseksi megatrendiksi Suomessa, Euroopassa ja maailmalla. Tavoitteena on hyödyntää digitalisaatiota niin, että käyttäjille saadaan tarjottua mahdollisimman hyviä liikkumisen palveluja. Digitalisaatio mahdollistaa myös uudenlaisia liiketoimintamalleja ja toimintatapoja. Uudenlaiset palvelukokonaisuudet parantavat liikennejärjestelmän tehokkuutta, toimivuutta ja logistista kilpailukykyä.

Liikenne- ja viestintäministeriössä valmistellaan parhaillaan muutoksia liikennemarkkinoiden sääntelyyn. Liikennekaari edistää liikennejärjestelmän kehittämistä aidoksi palvelukokonaisuudeksi. Liikennekaari on osa hallituksen kärkihanketta, jossa rakennetaan digitaalisen liiketoiminnan kasvuympäristö.

- Liikenteessä on valtavaa potentiaalia ja vientimahdollisuuksia. Haluan rohkaista alaa vielä enemmän tarttumaan digitalisaation mahdollisuuksiin ja ajattelemaan liikennettä aivan uudesta näkökulmasta. Nyt jos koskaan on aika toimia, jos haluamme Suomen hyötyvän täysipainoisesti liikenteen murroksesta, sanoo liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner.

Liikenteen digitalisaatiosta keskustellaan 11. huhtikuuta. Kyseessä on kutsutilaisuus.

Ministeri Berner tapasi kansainvälisiä liikenteen huippuasiantuntijoita Helsingissä marraskuussa 2015.