null Ministeri Berner liikenteen automaatiota koskevaan ministerikokoukseen

Ministeri Berner liikenteen automaatiota koskevaan ministerikokoukseen

Tiedote 14.02.2017 14.55 fi

Liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner osallistuu liikenteen automaatiota koskevaan ministeritapaamiseen Amsterdamissa keskiviikkona 15. helmikuuta. Ministeritapaamista isännöi Hollannin infrastruktuuri- ja ympäristöministeri Melanie Schultz van Haegen.

Ministeritapaamisessa keskustellaan siitä, kuinka, liikenteen automaatiota voidaan kehittää käytännössä ja ovatko aiemmin sovitut tavoitteet liikenteen automaation edistämiseksi riittävät.

- On hyvä muistaa, että tieliikenteen automaatiossa on useita tasoja ja me voimme käyttää kaikki kehitysvaiheet hyödyksemme niin loppukäyttäjien kuin elinkeinoelämän näkökulmasta. Täyden automaation saavuttamiseksi on kuitenkin lähdettävä toimimaan vaiheittain jo tänään, ministeri Berner toteaa.

- Liikenteen automaatiota ja sen edellyttämiä viestintäratkaisuja kehitetään parhaillaan kaikkialla Euroopassa. Suomessa on erinomaiset testiolosuhteet, paljon osaamista ja salliva lainsäädäntö. Kokeiluihin on panostettava myös laajasti Euroopan tasolla, koska on tärkeää, että automatisoituva liikenne toimii kaikkialla turvallisesti ja rajat ylittävästi, Berner huomauttaa.

Ministeri Bernerillä on kokouksen lisäksi kahdenväliset tapaamiset ministeri Melanie Schultz van Haegenin ja Saksan varaministerin Norbert Barthlen kanssa.

Lisätietoja

ylijohtaja Laura Vilkkonen, 040 5000 817