null Ministeri Berner Norjan hallituksen kutsumaan liikennealan korkean tason tapahtumaan

Ministeri Berner Norjan hallituksen kutsumaan liikennealan korkean tason tapahtumaan

Tiedote 21.04.2016 09.00 fi sv en

Liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner puhuu Norjan hallituksen järjestämässä tulevaisuuden liikennettä koskevassa huippuseminaarissa Oslossa 21. huhtikuuta.

Tilaisuuden järjestää Norjan hallitus ja sen avaa Norjan pääministeri Erna Solberg. Pääpuheenvuoron pitää Elon Musk Tesla Motorsilta. Ministerin Berner esittelee seminaarissa Suomen liikennepolitiikkaa ja tuoretta lakiehdotusta, liikennekaarta. Liikennekaaren myötä luodaan edellytykset liikenteelle palveluna (Mobility as a Service).

Ministeri Berner osallistuu myös paneelikeskusteluun, jonka aiheena on vähähiilinen yhteiskunta. Paneeliin osallistuvat lisäksi USA:n liikenneministeri Anthony Foxx, Norjan liikenneministeri Ketil Solvik-Olsen ja Kristin Skogen Lund Norjan elinkeinoelämän keskusliitosta.

Ministeri Bernerillä on lisäksi kahdenkeskiset tapaamiset Elon Muskin, Anthony Foxin ja Ketil Solvik-Olsenin kanssa. Ministeri Berner tapaa myös poliitiikko Connie Hedegaardin, joka on entinen ilmastokomissaari. Näissä tapaamisissa ministeri puhuu Suomen liikennepolitiikan uudistuksista ja yhteistyömahdollisuuksista.

Lisätietoja:

yksikön johtaja Laura Eiro, p. 040 096 9293