Ministeri Berner Norjan valtiovierailun seminaareissa

Tiedote 07.09.2016 11.02 fi sv en

Liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner osallistuu useisiin Norjan kuningasparin ja yritysdelegaation valtiovierailuun liittyviin tilaisuuksiin. Lisäksi Bernerillä on kahdenvälinen tapaaminen Norjan elinkeinoministeri Monika Maelandin kanssa.

Berner puhuu suomalais-norjalaisessa yritysseminaarissa, jonka aiheina ovat muun muassa digitalisaatio, peliteollisuus ja terveysteknologia. Bernerin puheenvuoro on peliteollisuutta koskevassa Game On! -tilaisuudessa, johon osallistuvat myös Norjan kuningaspari sekä tasavallan presidentti Sauli Niinistö.

Ministeri Berner korostaa digitalisaation edistämisen olevan yksi Suomen hallituksen päätavoitteista.

- Tavoitteen saavuttamiseksi olemme päättäneet kehittää suotuisat olosuhteet liike-elämän digitalisoitumiselle. Haluamme, että Suomesta tulee houkutteleva maa uusien digitaalisten palvelujen ja liiketoimintamallien kehittämiselle, Berner toteaa.

Valtiovierailuun liittyy lisäksi Kalastajatorpalla pidettävä elinkeinoelämän pyöreän pöydän keskustelutilaisuus, johon Berner osallistuu. Keskustelun sisällössä painottuvat elinkeinoelämän näkemykset arktisen ja laajemmin pohjoisen alueen pitkäjänteiseen kehittämiseen.