null Ministeri Berner: Robotiikka muuttaa liikenteen arvoketjun

Ministeri Berner: Robotiikka muuttaa liikenteen arvoketjun

Uutinen 14.06.2017 11.26 fi

Ministeri Berner (Kuva LVM)

- Liikenteessä odotetaan robotiikan ja automaation suuren muutoksen alkavan 2020-luvun taitteessa, kun teknologian kehitys mahdollistaa kokonaan autonomiset autot. Tämä puolestaan muuttaa nopeasti koko liikenteen arvoketjua autokaupan lisäksi polttoaine-, vakuutus- ja korjaamoalalla. Vaikutus ulottuu lisäksi laajemmin myös ympäristöön ja yhteiskuntaan, liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner sanoo.

Berner puhui aiheesta keskiviikkona 14. kesäkuuta järjestetyssä Robotiikan ja automaation #kasvujoukot -seminaarissa Helsingissä. Seminaari on osa valtioneuvoston älykästä robotiikkaa ja automaatiota koskevan periaatepäätöksen toteuttamista sekä digitalisaatio-kärkihanketta.

- Vuodesta 2017 odotetaan kansainvälisesti robotiikan ja automaation läpimurtoa, jossa isossa roolissa on keinoälyn ja konenäön hyödyntäminen. Olemme edenneet isoin harppauksin kohti itseoppivia järjestelmiä.

- Robotiikan ja automaation mahdollisuuksien hyödyntäminen on kiinni siitä, löytyykö osaajia ja saadaanko uudet työkalut nopeasti käyttöön. Ne eivät kokonaan korvaa ihmistyötä, mutta kun kone täydentää ihmisen osaamista, on hänellä paremmat valmiudet tehdä uudenlaista työtä, Berner toteaa.