Takaisin

Ministeri Berner tapaa EU-ministerikollegoitaan Amsterdamissa

Ministeri Berner tapaa EU-ministerikollegoitaan Amsterdamissa

Uutinen 14.04.2016 09.05 fi

Liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner edustaa Suomea EU:n epävirallisessa liikenne- ja ympäristöministerikokouksessa 14. - 15. huhtikuuta Amsterdamissa. Kokouksen teemana on älykäs ja kestävä liikkuminen.

Kokouksen yhteydessä ministerin Berner tapaa muun muassa Ruotsin infrastruktuuriministerin Anna Johanssonin ja Slovakian liikenneministerin Roman Brecelyn.

Kokouksessa keskustellaan älykkäästä liikkumisesta tieliikenteen automatisaation näkökulmasta. Suomen tavoitteena on automatisaation edistäminen eri liikennemuodoissa turvallisesti ja kokeiluja hyödyntäen. Automatisaatio on keskeinen osa uudenlaisten liikennepalveluiden kehittämistä ja liikenne palveluna -konseptin toteuttamista.

Tieliikenteen päästöjen vähentäminen on toinen kokouksen pääaiheista. Liikenteellä on Suomessa keskeinen merkitys päästötavoitteiden saavuttamisessa. Suomi katsoo, että liikenteen päästöjen vähentämisessä on huomioitava toimenpiteiden kustannustehokkuus ja laaja keinovalikoima.

Lisäksi liikenne- ja ympäristöministerit keskustelevat globaalin ratkaisun löytämisestä kansainvälisen lentoliikenteen ja merenkulun päästöjen vähentämiseksi. Suomi pitää tärkeänä, että Kansainvälisessä siviili-ilmailujärjestössä ICAOssa ja Kansainvälisessä merenkulkujärjestössä IMOssa tehtävä sääntely tukisi innovaatioita, vaihtoehtoisten polttoaineiden käyttöönottoa ja energiatehokkuutta parantavien ratkaisujen kehittämistä.

Lisätietoja kokouksen aikana:

ylijohtaja Olli-Pekka Rantala, p. 050 344 3400

hallitussihteeri Veera Kojo, p. 040 733 0554