null Ministeri Berner tapaa ITU:n pääsihteerin

Ministeri Berner tapaa ITU:n pääsihteerin

Tiedote 05.06.2017 16.28 fi en

Liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner tapaa Kansainvälisen televiestintäliiton ITU:n (International Telecommunication Union) pääsihteerin Houlin Zhaon Helsingissä tiistaina 6. kesäkuuta.

Bernerin ja Zhaon tapaamisen pääaiheena on 5G-verkkojen kehittäminen.

- Maailman radiokonferenssi pidetään seuraavan kerran vuonna 2019. On erittäin tärkeää, että konferenssissa osoitetaan riittävästi taajuuksia 5G-verkoille. Suomi haluaa olla 5G:n kehittäjien eturintamassa, ja siksi meille on tärkeää, että sopivia taajuuksia löytyy sekä EU:ssa että maailmanlaajuisesti, ministeri Berner toteaa.

- Suomessa on jo annettu koelupia ja osoitettu taajuuksia 5G:n testi- ja kehittämiskäyttöön. 5G tarvitsee sekä korkeita että matalampia taajuuksia. Euroopassa 5G:n kehittymisen kannalta olennaiseksi tunnistettu 700 megahertsin taajuusalue on Suomessa jo käytössä, Berner muistuttaa.

Pääsihteeri Houlin Zhaon ohjelmaan kuuluu ministeri Bernerin tapaamisen lisäksi muun muassa tutustuminen VTT:n 5G-tutkimushankkeisiin.

ITU on YK:n alainen järjestö, joka koordinoi kansainvälisesti televiestintäverkkoja ja -palveluja. ITU:n päätehtäviä ovat standardointi, radiotaajuuksien käytön harmonisointi sekä viestintäverkkojen ja teknologioiden yhteensopivuuden varmistaminen.