null Ministeri Berner tapaa Sveitsin liikenneministerin

Ministeri Berner tapaa Sveitsin liikenneministerin

Tiedote 28.04.2016 10.55 fi en

Liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner tapaa Sveitsin liittohallituksen liikenneministerin Doris Leuthardin Bernissä 29. huhtikuuta.

Ministerit keskustelevat liikenteen digitalisaatiosta ja liikenne palveluna -toimintatavasta. Suomen tavoitteena on olla liikenteen digitaalisten palveluiden kärkimaita. Liikennesektorille tarvitaan uudenlaisia palvelukonsepteja ja teknologianeutraalia lainsäädäntöä. Liikennemarkkinoiden sääntelyä ollaan parhaillaan kokoamassa yhtenäiseksi liikennekaareksi.

Digitalisaatio on esillä ministeritapaamisessa laajemminkin. Ministerit keskustelevat Sveitsin ja Suomen digitalisaatiostrategioista ja EU:n digitaalisista sisämarkkinoista. Digitalisaation edistämisellä on huomattavia vaikutuksia työllisyyteen, kasvuun ja kilpailukykyyn koko EU:ssa.

Suomessa hallitusohjelman digitaalisen liiketoiminnan kärkihanke pureutuu digitalisaation tuomaan suureen muutokseen ja mahdollisuuksiin. Liikennekaari on osa tätä kärkihanketta.

Hallitus on hyväksynyt tietoturvastrategian, joka vahvistaa luottamusta ja edistää uuden liiketoiminnan syntymistä. Automatisaatiota ja robotiikkaa sekä massadataa ja omadataa koskevat strategiset linjaukset ovat valmisteilla.

Ministerit keskustelevat myös rautatiekilpailun avaamisesta.