null Ministeri Berner tapasi WIPO:n pääjohtaja Gurryn

Ministeri Berner tapasi WIPO:n pääjohtaja Gurryn

Tiedote 05.02.2019 15.45 fi en

Ministeri Berner ja WIPOn pääjohtaja Gurry (Kuva: LVM)

Liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner tapasi YK:n alaisen Maailman henkisen omaisuuden järjestön (WIPO) pääjohtajan Francis Gurryn 5. helmikuuta Helsingissä. Tapaamisessa käsiteltiin muun muassa immateriaalioikeuksia datataloudessa. Gurry on Suomessa Patentti- ja rekisterihallituksen kutsumana.

Ministeri Berner esitteli pääjohtaja Gurrylle Suomen näkemyksiä siitä, kuinka datataloutta tulisi kehittää. Bernerin mukaan immateriaali- eli aineettomat oikeudet ovat tärkeitä myös datataloudessa, mutta niitä on voitava kehittää datatalouden uusien vaatimusten mukaisiksi. Datan saatavuus on välttämätöntä datataloudelle, eikä saatavuutta tulisi tekijänoikeuslainsäädännöllä rajoittaa liikaa.

World Intellectual Property Organisation WIPO on YK:n erityisjärjestö, jonka tavoitteena on edistää henkisen omaisuuden ja tekijänoikeuksien suojelua kansainvälisesti. Henkistä omaisuutta ovat esimerkiksi keksinnöt, tavaramerkit, teollinen muotoilu, kirjallisuus, musiikki, taide, valokuvaus ja audiovisuaaliset työt.

Lisätietoja

ylitarkastaja Erica Karppinen, p. 050 467 1278