null Ministeri Harakka uusiutuvia lentopolttoaineita käsittelevään etäkonferenssiin

Ministeri Harakka uusiutuvia lentopolttoaineita käsittelevään etäkonferenssiin

Tiedote 08.02.2021 12.26 fi

(Kuva: Shutterstock)

Liikenne- ja viestintäministeri Timo Harakka pitää Suomen puheenvuoron 8. helmikuuta 2021 Alankomaiden järjestämässä uusiutuvia lentopolttoaineita koskevassa etäkonferenssissa. Korkean tason tilaisuuteen osallistuu ministereitä useasta EU:n jäsenvaltiosta. Konferenssin yhteydessä annetaan ministeritason yhteislausunto lentoliikenteen kestävistä polttoaineista.

Suomi pitää erittäin tärkeänä uusiutuvien lentopolttoaineiden käytön lisäämistä päästöjen vähentämiseksi. Politiikkatoimia tarvitaan mahdollisimman pian, jotta lentoliikenteen ennakoitu päästöjen kasvu ei vaarantaisi 2030-tavoitteiden saavuttamista.

- Synteettisistä sähköpolttoaineista tulee ennen pitkää merkittävä tekijä lentoliikenteen päästöjen vähentämisessä. Nyt on aika edistää niiden kehitystä ja tuotantoa, ministeri Harakka toteaa.

- On kuitenkin tärkeää, että ennen sähköpolttoaineiden tuloa käytämme täysimittaisesti niitä vaihtoehtoisia polttoaineita, joita meillä on jo nyt. Markkinoilla on saatavilla uusiutuvia polttoaineita, joilla lentoliikenteen päästöjä voidaan vähentää jopa 90 prosenttia, Harakka toteaa.

Ministereiden yhteislausunnossa tuetaan Euroopan komission tavoitetta lisätä kestävien lentopolttoaineiden kysyntää ja tarjontaa EU:ssa. Yhteislausunnon allekirjoittaneet jäsenmaat kannattavat myös ReFuelEU Aviation –aloitetta uusiutuvien lentopolttoaineiden ja sähköpolttoaineiden käytön edistämiseksi.

Lisätietoja

hallitusneuvos Janne Mänttäri, p. 0400 693 544