Takaisin

Ministeri Huovinen: Laajakaistayhteistyötä maakuntien kanssa tiivistetään

Ministeri Huovinen: Laajakaistayhteistyötä maakuntien kanssa tiivistetään

Tiedote 23.09.2005 15.00 fi

Uusi liikenne- ja viestintäministeri Susanna Huovinen asettaa työryhmän kehittämään maakuntien liittojen ja liikenne- ja viestintäministeriön yhteistyötä laajakaistan edistämiseksi.

Työryhmä ryhtyy valmistelemaan ja toteuttamaan mm. maakunnallisia koulutuspäiviä. Niissä käsitellään uusien viestintäteknologioiden käyttöönoton haasteita. Samalla sovitetaan yhteen maakuntien liittojen suunnitelmia ja kansallisen laajakaistapolitiikan toimia,
ministeri Huovinen kertoi.

Huovinen puhui 23. syyskuuta Keski-Suomi Forumissa Helsingissä.

Huovinen käsitteli puheessaan viestinnän merkitystä kilpailukykytekijänä. Hänen mukaansa viestintäverkkoja tulee rakentaa ensisijaisesti markkinoiden ehdoilla, mutta haja-asutusalueiden erityisolosuhteet tulee ottaa huomioon.

- Keskeistä haja-asutusalueiden tietoliikenneyhteyksien parantamisessa on koko maan kattavan langattoman laajakaistaverkon rakentaminen. Valitettavasti valtioneuvoston toimilupapäätöksestä on valitettu korkeimpaan hallinto-oikeuteen. Päätöksestä valittaminen viivästyttää verkon rakentamista, Huovinen pahoitteli.

- Liikenne- ja viestintäministeriö tulee selvittämään, mitä mahdollisuuksia on kehittää lainsäädäntöä niin, ettei valitusprosesseilla hidastettaisi perusteettomasti viestintäpalveluiden saamista kansalaisten käyttöön, Huovinen kertoi.

Huovinen otti puheessaan esiin myös toimivien liikenneyhteyksien merkityksen kilpailukyvylle. - Suomalaisten yritysten logistiikkakustannukset ovat 2-3-kertaiset keskieurooppalaisiin yrityksiin verrattuna. On tarve rakentaa entistä toimivampia logistisia kokonaisuuksia, jotta maantieteellistä haittaamme voidaan minimoida. Jos yhteydet maailmalle eivät toimi, on turha kuvitella, että yritykset investoivat ja synnyttävät uusia työpaikkoja.


Lisätietoja:
valtiosihteeri Perttu Puro, puh. 040 779 3436
erityisavustaja Pekka Salmi, puh. 050 565 8898