Takaisin

Ministeri Huovinen tapaa Venäjän liikenneministerin Moskovassa

Ministeri Huovinen tapaa Venäjän liikenneministerin Moskovassa

Tiedote 23.09.2005 11.54 fi


Liikenne- ja viestintäministeri Susanna Huovinen tapaa Venäjän federaation liikenneministeri Igor Levitinin maanantaina 26. syyskuuta Moskovassa.

Ministerien on tarkoitus keskustella muun muassa rajanylitysten nopeuttamisesta sekä Nuijamaan ja Brusnitshnojen raja-asemien välisen tien rakentamisesta. Esillä ovat myös logistiikkayhteistyön kehittäminen sekä Saimaan kanavan vuokrasopimusneuvottelut.

Keskeisenä asiana neuvotteluissa käsitellään Helsingin ja Pietarin välisen nopean junayhteyden toteuttamisaikataulua. Huovisen ja Levitinin keskusteluissa Moskovassa on tarkoitus käydä läpi kummankin maan suunnitelmat junayhteydestä.

Liikenneministeri Levitinin tapaaminen on osa Huovisen kaksipäiväistä vienninedistämismatkaa Venäjälle. Ministerin seurueen lisäksi matkalle osallistuu edustajia yli kahdestakymmenestä suomalaisyrityksestä. Yritykset edustavat rakentamis-, logistiikka- ja infrastruktuurialaa.

Maanantaina iltapäivällä ministeri Huovinen puhuu Suomen ja Venäjän logistiikkakumppanuudesta foorumissa, jossa käsitellään maiden välistä logistiikkaa, kuljetuksia ja liikenneväyliä.

Myös ministeri Levitin osallistuu seminaariin ja puhuu siitä, millaiset mahdollisuudet julkisen ja yksityisen sektorin kumppanuus tarjoaa Venäjän liikenneväylähankkeiden toteuttamisessa.


Lisätietoja: valtiosihteeri Perttu Puro, puh. (09) 160 28325 tai 040 779 3436