Takaisin

Ministeri Huovinen: Toimivat liikenneyhteydet talouskasvun perusta

Ministeri Huovinen: Toimivat liikenneyhteydet talouskasvun perusta

Tiedote 22.01.2007 17.59 fi

Liikenneyhteyksistä huolehtiminen on perusta talouskasvulle ja auttaa uusien työpaikkojen syntyä, korostaa liikenne- ja viestintäministeri Susanna Huovinen.

- Erinomaista talouskehitystä ovat auttaneet aktiivinen työvoimapolitiikka, toimiva kolmikantayhteistyö ja kotitalouksien ostovoimaa tukeneet hallituksen ratkaisut. Liikenneinvestoinnit ovat parantaneet suomalaisten yritysten toimintaedellytyksiä, sanoi Huovinen. Hän puhui Suomi menestyy -seminaarissa Jyväskylässä 22. tammikuuta.

- Tärkeä on ollut hallituskauden alussa tehty investointiohjelma, joka on toteutunut hyvin ja lisännyt alueiden elinvoimaa. Meille keskisuomalaisille tärkeä tiehanke Lusi-Vaajakoski käynnistyy tänä vuonna, totesi Huovinen.

Keski-Suomen tapaisen maakunnan pärjäämiselle toimivat yhteydet ovat erityisen tärkeät, muistutti ministeri.

- Sijaintinsa puolesta Keski-Suomi on liikenteen ja logistiikan maakunta, sillä Keski-Suomen kautta kulkee useita valtakunnallisia pääväyliä. Logistiikan merkitys vielä korostuu, koska omaa satamaa ei ole. Myös jatkossa keskisuomalaisten on välttämätöntä pitää huoli siitä, että tie- ja raideyhteydet maakunnasta vientisatamiin ja muihin keskuksiin ovat kunnossa, Huovinen summasi.Lisätietoja:
erityisavustaja Pekka Salmi, puh. (09) 160 28324 tai 050 565 8898