Takaisin

Ministeri Huovinen toivoo lisää alkolukkoja autoihin

Ministeri Huovinen toivoo lisää alkolukkoja autoihin

Tiedote 04.05.2006 09.03 fi

- Alkoholin tuottamien liikenneturvallisuusongelmien ratkaisemiseksi tarvitaan apua tekniikasta. Etenkin ammattiliikenteessä ja koulukuljetuksissa olisi tärkeää saada alkolukko yleistymään, liikenne- ja viestintäministeri Susanna Huovinen katsoo.

Ministeri puhui 4. toukokuuta Turussa liikenne- ja viestintäministeriön järjestämässä liikenneturvallisuustilaisuudessa.

- Alkolukko on esimerkki siitä, miten turvallisuustyössä uusi teknologia voi parantaa valistuksella, lainsäädännöllä ja valvonnalla saatavia tuloksia. Ruotsissa tavoitteena on, että vuonna 2012 kaikissa uusissa henkilöautoissa olisi alkolukko. Suomi tukee Ruotsin pyrkimystä saada alkolukko EU-säädöksiin, kertoi Huovinen.

Varsinais-Suomen hän totesi olevan Suomen liikenneturvallisuustilastoissa keskitason maakunta.

- Varsinais-Suomessa kuoli liikenteessä ennakkotietojen mukaan viime vuonna 35 ihmistä. Tilastoa synkensi tammikuinen Loimaan onnettomuus, joka vaati seitsemän uhria. Muuten lukumäärä on samaa luokkaa kuin viime vuosina keskimäärin, Huovinen sanoi.

Koko maan liikenneturvallisuus on kuitenkin kehittynyt suotuisaan suuntaan alkuvuoden aikana. Liikennekuolemien määrä on joka kuukausi ollut pienempi kuin vuonna 2005. Kehitys on Huovisen mukaan ilahduttavaa, mutta siihen ei voi tuudittautua.

- Valtioneuvoston tavoite on painaa liikennekuolemien vuosittainen määrä alle 250:n vuoteen 2010 mennessä. Päämäärä on haastava mutta saavutettavissa, ministeri arvioi.

Lisätietoja:
erityisavustaja Pekka Salmi, puh. 050 565 8898