Takaisin

Ministeri Huovinen: Uusi viestintätekniikka madaltamaan kynnystä liikuntaseuroihin

Ministeri Huovinen: Uusi viestintätekniikka madaltamaan kynnystä liikuntaseuroihin

Tiedote 19.01.2007 19.00 fi

Liikenne- ja viestintäministeri Susanna Huovisen mukaan urheiluseurojen tulisi ottaa aktiivisesti käyttöön uuden viestintätekniikan mahdollisuuksia. Lapset ja nuoret osaavat hakea ja hakevat paljon tietoa verkosta.

- Suomalaisen liikunnan myönteisen tulevaisuuden takaamiseksi pitää aktiivisesti etsiä uusiakin keinoja saada lapset ja nuoret seurojen pariin. Tavoitteeksi on otettava, että yhä useampi lapsi pääsee seurojen toiminnan piiriin. Jos verkosta ei tietoa löydy, sitä ei nuorille ole olemassakaan. On pysyttävä tämänkin kehityksen kelkassa.

Ministeri Huovinen puhui Keski-Suomen Liikunnan Gaalassa Jyväskylässä 19. tammikuuta.

Puheessaan Huovinen toi esiin useita erilaisia näkökohtia liikuntaharrastusten myönteisistä vaikutuksista.

- Monikulttuurisessa yhteiskunnassa liikunta voi toimia yhä suurenevan maahanmuuttajajoukon kotoutumisen keinona. Liikunnassa ei tarvita välttämättä yhteistä kieltä. Lähes kaikki maapallon asukit tietävät, miten jalkapalloa pelataan. Toivoisin, että liikunnan parissa tämä mahdollisuus otettaisiin täysimääräisesti käyttöön.

Huovinen kiitteli puheessaan myös keskisuomalaista seuratyötä. Hänen mukaansa Keski-Suomesta on suureksi osaksi juuri innostuneen seuratyön johdosta noussut monia valovoimaisia huippu-urheilijoita Suomelle ja maailmalle. Keski-Suomessa tehdään myös merkittävää liikunta- ja terveystieteiden tutkimusta. Lisäksi Keski-Suomi on varsinainen urheilutapahtumien osaamiskeskus.

- Tästä kaikesta me keskisuomalaiset voimme hyvällä syyllä olla ylpeitä.


Lisätietoja:

erityisavustaja Pekka Salmi, puh. 050 565 8898