Takaisin

Ministeri Huovinen: Yhteysalusliikenteen jäänmurtokustannuksiin tukea

Ministeri Huovinen: Yhteysalusliikenteen jäänmurtokustannuksiin tukea

Tiedote 26.04.2006 12.40 fi

- Saariston yhteysalusliikennettä on syytä kehittää. Esimerkiksi yhteysalusliikenteen jäänmurtoon olisi voitava myöntää tukea avustusperusteisen yhteysalusliikenteen määrärahoista, arvioi liikenne- ja viestintäministeri Susanna Huovinen.

Huovinen kertoi kantansa vastatessaan kansanedustaja Sirpa Paateron eduskuntakysymykseen, jonka aiheena oli saaristoliikenteen ympärivuotisten toimintamahdollisuuksien turvaaminen. Hän totesi liikenne- ja viestintäministeriön valmistelevan saaristoliikenteen tukemista koskevaan asetukseen muutoksia, jotka laajentaisivat avustuksen myöntämisperusteita.

Kysymyksessä mainittiin erikseen Kotka-Pyhtään saaristoalueen yhteysalusliikenne. Huovisen mukaan alueella ei kustannussyistä ole mahdollista järjestää jäänmurtoa siten, että yhteysalusliikennettä voitaisiin hoitaa kaikissa jääolosuhteissa.

- Kotkan yhteysalusliikenteen osalta on lisäksi otettava huomioon, että Kotka-Pyhtään liikenteeseen käytetään selvästi suurin osa avustusperusteisen yhdysalusliikenteen määrärahoista, ministeri huomautti.Lisätietoja:
hallitusneuvos Pekka Kouhia, puh. 040 771 8522