null Ministeri Kiuru: Liittymien puhelinmyyntiä rajoitetaan lailla

Ministeri Kiuru: Liittymien puhelinmyyntiä rajoitetaan lailla

Tiedote 16.08.2011 13.36 fi

Asunto- ja viestintäministeri Krista Kiuru on päättänyt, että liittymien puhelinmyyntiin puututaan lainsäädännön keinoin. Teleyritysten nykyistä puhelinmyyntiä pidetään laajalti ongelmallisena.

Kilpailu Suomen matkaviestinmarkkinoilla on voimakasta. Se näkyy kuluttajilla edullisina hintoina ja laadukkaina palveluina. Uusien asiakkaiden hankkimisessa puhelinmyynnin keinoin tapahtuu kuitenkin ylilyöntejä, jotka täytyy tavalla tai toisella ratkaista. Matkapuhelinliittymien myynti poikkeaa monien muiden tuotteiden puhelinmyynnistä erityisesti siinä, että uusi liittymäsopimus johtaa samalla vanhan sopimuksen irtisanomiseen. Esiin tulleet ongelmatapaukset liittyvät juuri tällaisiin tilanteisiin.

Keskeiset teleoperaattorit ja viranomaiset kokoontuivat 16. elokuuta keskustelemaan liittymien puhelinmyynnistä ja sen rajoittamisen keinoista. Telealalla ollaan yhtä mieltä siitä, että puhelinmyynnistä aiheutuu runsaasti ongelmia.

- Olisin ollut valmis siihen, että puhelinmyynnin rajoittamisesta olisi voitu sopia telealan sisällä. Keskustelutilaisuudessa kävi kuitenkin ilmi, että asiaan on syytä hakea lainsäädännöllistä ratkaisua, ministeri Kiuru toteaa.

- Ryhdymme pikaisesti valmistelemaan lainsäädännön muutoksia, joilla teleliittymien nykymuotoisesta puhelinmyynnistä voidaan luopua. Kuluttajan asemaan täytyy saada nopeasti parannus, Kiuru jatkaa.


Lisätietoja
osastopäällikkö Juhapekka Ristola, p. 0400 788 530
viestintäverkkoyksikön päällikkö Olli-Pekka Rantala, p. 050 344 3400