null Ministeri Kiuru vierailee Saudi-Arabiassa ja Arabiemiraateissa

Ministeri Kiuru vierailee Saudi-Arabiassa ja Arabiemiraateissa

Uutinen 11.03.2013 12.44 fi

Asunto- ja viestintäministeri Krista Kiuru on matkustanut 10. maaliskuuta vierailulle Saudi-Arabiaan ja Yhdistyneisiin Arabiemiraatteihin. Hän palaa Suomeen 15. maaliskuuta.

Saudi-Arabian vierailulla esillä ovat sekä asunto- että viestintäpolitiikkaa koskevat asiat. Matkan aikana ministeri Kiuru tapaa muun muassa Saudi-Arabian viestintä- ja informaatioteknologiaministeri Mohamed Jamil Bin Ahmed Mullan sekä maan asuntoministeri Shuwaish bin Saud Al-Duwaihin. Lisäksi ministeri Kiuru tapaa Saudi-Arabian parlamentin naisjäseniä.

Yhdistyneiden Arabiemiraatteihin suuntautuvalla osuudella keskustelut keskittyvät viestintäpolitiikkaan. Arabiemiraateissa ministeri Kiuru tapaa muun muassa maan tele- ja tietoliikennealan päättäjiä.

Keskustelun aiheina ovat muun muassa asumisen, rakentamisen ja ICT-toimialojen kehittyminen sekä tulevaisuuden yhteistyönäkymät. Viestinnän puolelta keskusteluissa ovat myös tietoturvakysymykset ja liiketoimintamahdollisuudet sekä tietoyhteiskunnan haasteet ja mahdollisuudet.