Ministeri Kyllönen tapaa Venäjän liikenneministerin

Uutinen 13.11.2012 15.28 fi

Liikenneministeri Merja Kyllönen ja Venäjän liikenneministeri Maksim Sokolov tapaavat 14.11. Helsingissä. Tapaamisessa on esillä Itämereen liittyvät kysymykset, Helsingin ja Pietarin välisen maantieliikenteen kehittäminen ja ilmailun ajankohtaiset asiat.

Vierailun yhteydessä ministeri Merja Kyllösen ja ministeri Maksim Sokolovin on tarkoitus allekirjoittaa aiesopimus Helsinki-Pietari-älyliikennekäytävä (FITSRUS) -hankkeen edistämistoimista. Hankkeen avulla on tarkoitus parantaa liikenteen sujuvuutta ja turvallisuutta Helsingin ja Pietarin välisellä E18-tiellä.

Aiesopimuksessa linjataan, että maiden välillä aloitetaan palvelujen pilotointi vuonna 2013 neljällä tärkeimmäksi tunnistetulla alueella. Nämä ovat automaattinen sää- ja kelipalvelu, häiriönhallinta, liikkujan reaaliaikainen palvelu, joukkoliikenteen informaatiopalvelu ja automaattinen hätäpuhelu eli eCall.

Ministerit keskustelevat myös Itämeren alueen merenkulkuyhteistyöstä mm. talvimerenkulun ja vaihtoehtoisten polttoaineiden, esim. nesteytetyn maakaasun eli LNG-polttoaineen mahdollisuuksista.