Ministeri Kyllönen: Uusi liikennepolitiikka on eduskunnan linjausten mukaista

Uutinen 17.11.2012 13.33 fi

Julkisuudessa on viime päivinä käsitelty Liikenneviraston muistiota kauden 2016-2022 liikennehankkeista. On esitetty myös väitteitä siitä, että liikenneministeri haluaisi karsia tiehankkeita. On syytä oikaista näitä käsityksiä.

Olen kaikessa toiminnassani pitänyt kiinni eduskunnan keväällä 2012 hyväksymän liikennepoliittisen selonteon linjauksista ja halunnut varmistua siitä, että nämä linjaukset toteutuvat.

Selonteon kantavana ajatuksena on uusi liikennepolitiikka. Se tähtää kasvun, kilpailukyvyn ja hyvinvoinnin tuottamiseen ja tukemiseen koko Suomessa. Liikennepolitiikassa tämä tarkoittaa sitä, että liikenteen palvelut on tuotettava mahdollisimman fiksulla tavalla kulloinkin käytettävissä olevilla resursseilla.

Meillä ei ole mitään mahdollisuutta eikä oikeutta jättää käyttämättä hyväksi kaikkia niitä mahdollisuuksia, joilla liikennejärjestelmää saadaan kehitettyä käyttäjien tarpeiden, saavutettavien hyötyjen ja kustannusten kannalta parhaalla tavalla. Uuden liikennepolitiikan ansiosta monista hankkeista tulee ylipäätään realistisia. Samaa tarkastelua ja työtä tehdään kaikilla muillakin yhteiskuntamme sektoreilla.