Takaisin

Ministeri Leena Luhtanen: EU:lle tietoturvastrategia Suomen malliin

Ministeri Leena Luhtanen: EU:lle tietoturvastrategia Suomen malliin

Tiedote 08.02.2005 11.48 fi

- Suomi voi näyttää muille esimerkkiä kansallisessa tietoturvapolitiikassa. Suomi on esittänyt EU:n komissiolle, että koko EU:ssa ryhdyttäisiin laatimaan Suomen mallin mukaisesti Unionin laajuista tietoturvastrategiaa, painottaa liikenne- ja viestintäministeri Leena Luhtanen.

Liikenne- ja viestintäministeri Leena Luhtanen keskusteli Euroopan laajuisesta tietoturvallisuusstrategiasta tavatessaan EU:n verkko- ja tietoturvaviraston pääjohtajan Andrea Pirottin kansallisena tietoturvapäivänä tiistaina 8. helmikuuta.

Pääjohtaja Pirotti kiinnostui suomalaisesta tietoturvastrategiasta ja haluaa tuoda virastonsa asiantuntijat vierailulle Suomeen tutustumaan tietoturvastrategiaan ja sen käytännön toteutukseen.

Pääjohtaja Pirotti totesi tapaamisessa, että hän haluaa myös viedä tietoturvapäivän idean jokaiseen EU-maahan.

Luhtanen ja Pirotti keskustelivat viime syksynä toimintansa aloittaneesta tietoturvavirastosta sekä ajankohtaisista eurooppalaisista tietoturvauhkista.
- EU:ssa luotetaan Suomen osaamiseen tällä alalla, valittiinhan Kristiina Pietikäinen liikenne- ja viestintäministeriöstä tietoturvaviraston johtokunnan puheenjohtajaksi, Luhtanen muistuttaa. Myös viraston toimintaa tukevaan pysyvään sidosryhmään on valittu kolme suomalaista, Urho Ilmonen Nokia Oyj:stä, Risto Siilasmaa F-Secure Oyj:stä ja Petri Lillberg SSH Communications Security Oyj:stä.

Tietoturvaa on suunniteltu viestinnän pääteemaksi Suomen kesällä 2006 alkavalle EU-puheenjohtajuuskaudelle.

Tietoturvapäivän aikana ministeri Luhtanen ja pääjohtaja Pirotti vierailevat helsinkiläisessä koulussa tutustumassa siihen, miten päivää kouluissa käytännössä vietetään.

Pirotti puhui myös tietoturvapäivän huippuseminaarissa ja tekee yritysvierailuja päivän aikana.

Lisätietoja:
viestintäneuvos Kristiina Pietikäinen, puh. (09) 160 28676, 040 522 2122
neuvotteleva virkamies Juhapekka Ristola, puh. (09) 160 28348, 0400 788 530