Takaisin

Ministeri Leena Luhtanen: Työ pitkäjänteisen liikenneinvestointipolitiikan puolesta tuotti tulosta

Ministeri Leena Luhtanen: Työ pitkäjänteisen liikenneinvestointipolitiikan puolesta tuotti tulosta

Tiedote 20.08.2005 11.13 fi

- Syntymässä olleessa hallitusryhmien välisessä poliittisessa kiistatilanteessa pidän hyvänä, että liikenneinvestoinneista on saavutettu yhteisymmärrys. Tehty päätösesitys edistää liikenneinvestointipolitiikan pitkäjänteisyyttä liikenne- ja viestintäministeriön sekä liikenneinvestointipolitiikkaa linjanneen ministerityöryhmän esittämällä tavalla.

Viiden uuden hankkeen aloittaminen vuonna 2006 merkitsee mittavaa panostusta maamme liikenneväyliin sekä elinkeinoelämämme logistiseen kilpailukykyyn. Pidän merkittävänä sitä, että nyt syntynyt päätösesitys on moniulotteisempi ja sisältää myös ratahankkeita toisin kuin valtiovarainministeriön alkuperäinen esitys, ministeri Luhtanen sanoo.

- Saavutettu ratkaisu tukee liikenneinvestointipolitiikan pitkäjänteisyyttä, koska ratkaisuun sisältyy poliittinen päätös uusista hankkeista vuodelle 2007 sekä hallituskauden yli, Luhtanen korostaa. Liikenne- ja viestintäministeriö tulee käynnistämään välittömästi päätösesityksen mukaan tuleville vuosille jäävien hankkeiden suunnittelun ja muun valmistelun.

- Pidän myös hyvänä sitä, että elinkaarimallihankkeiden budjetointitavan uudistaminen liikenne- ja viestintäministeriön esittämällä tavalla nyt etenee, Luhtanen sanoo.

Lisätietoja:
valtiosihteeri Perttu Puro, puh. 040 779 3436