Takaisin

Ministeri Leena Luhtanen Vantaalla: Kehä III:n nopea parantaminen selvitetään

Ministeri Leena Luhtanen Vantaalla: Kehä III:n nopea parantaminen selvitetään

Tiedote 14.04.2005 15.28 fi

Liikenne- ja viestintäministeri Leena Luhtanen haluaa selvittää, onko mahdollista tehdä pikaparannustoimenpiteitä Kehä III:lla Vantaankosken ja Lentoasemantien välillä. Kehä III:n akuuttia liikenneongelmaa voidaan parantaa liikenneverkon kevyellä täydennysrakentamisella ja ohjaamalla liikennettä uuden teknologian mahdollistamin keinoin. Asia selvitetään kesäkuun loppuun mennessä virkamiestyönä.

-Meidän täytyy pohtia kaikkia niitä keinoja, joilla pystytään saamaan enemmän hyötyä olemassa olevasta liikenneväylästöstä mm. uuden teknologian avulla. Älykkäillä opasteilla voidaan ohjata liikennevirtoja tehokkaammin oikeille teille, mikä helpottaa ratkaisevasti nykyisiä ruuhkia sekä samalla parantaa turvallisuutta.

Kehä III:n perusparantaminen on ajoitettu infraministerityöryhmän esityksessä alkavaksi vuosina 2008-20013. Alueen ja koko pääkaupunkiseudun logistiset yhteydet Helsinki-Vantaan lentokentälle ja aina itään Pietariin saakka edellyttävät nopeampia ratkaisuita. Hankeen kustannusarvio on 130 milj. euroa.

Luhtanen vieraili tänään Vantaalla kaupungin ylimmän johdon vieraana. Tapaamisen yhteydessä keskusteltiin Kehä III:n ongelmista, Marja-radasta ja pääkaupunkiseudun liikennejärjestelmästä.

Tapaamisen yhteydessä todettiin, että pääkaupunkiseudun henkilöliikennerata Marja-radan valmistelu jatkuu.

-Tarkoitukseni on viedä Marja-rata talouspoliittisen ministerityöryhmän käsittelyyn periaatepäätöstä varten lähiaikoina. Hankkeen toteutuminen on äärimmäisen tärkeää pääkaupunkiseudun joukkoliikenteelle. Hanke vähentää myös yksityisautoilua ja sitä kautta liikenneonnettomuuksia ja liikenteen ympäristöhaittoja.


Lisätietoja:
erityisavustaja Pekka Salmi, puh. (09) 160 28324
rakennusneuvos Juhani Tervala, puh. (09) 160 28482