null Ministeri Lindén: Kotitalousvähennys laajennettava koskemaan myös tietotekniikkapalveluita

Ministeri Lindén: Kotitalousvähennys laajennettava koskemaan myös tietotekniikkapalveluita

Tiedote 06.08.2008 11.49 fi

Liikenne- ja viestintäministeriö esittää, että kotitalousvähennys laajennettaisiin koskemaan myös tieto- ja viestintätekniikan laitteiden asennus-, kunnossapito- ja opastustöitä.

- Kansalaisten tietotekniikkapalveluiden tukeminen verovähennyksillä on yksi keino, jolla voidaan edistää tasapainoista tietoyhteiskuntakehitystä. Kaikki keinot, jotka lisäävät ihmisten mahdollisuuksia hyödyntää uusia tietoteknisiä laitteita ja palveluita, on otettava käyttöön, viestintäministeri Suvi Lindén muistuttaa.

Tietotekniikkapalveluiden verovähennykseen liittyvät ehdot olisivat nykyisen kotitalousvähennyksen mukaisia. Kotitalousvähennyksen enimmäismäärä on 2 300 euroa vuodessa.

- Kansalaiset ovat yhä riippuvaisempia tieto- ja viestintätekniikasta. Vähennysoikeus lisäisi myös kansalaisten tasa-arvoa tietoyhteiskuntaan siirryttäessä. Siitä, että suomalaiset eivät osaisi ottaa käyttöön uusia teknologioita, ei saa muodostua pullonkaulaa. Tietotekniikkapalveluista voi muodostua uusi yrittäjyyden muoto, samaan tapaan kuin kotisiivouspalveluista ja remonttipalveluista on muodostunut, ministeri Lindén sanoo.


Lisätietoja:

erityisavustaja Aleksi Randell, puh. 0400 500 822