null Ministeri Lindén osallistuu OECD:n internet-talouden tulevaisuutta käsittelevään konferenssiin

Ministeri Lindén osallistuu OECD:n internet-talouden tulevaisuutta käsittelevään konferenssiin

Tiedote 13.06.2008 15.21 fi

Viestintäministeri Suvi Lindén osallistuu Etelä-Korean Soulissa 17.-18. kesäkuuta järjestettävään laajaan OECD:n Internet - talouden tulevaisuutta käsittelevään ministerikonferenssiin. Konferenssissa ministerit ja asiantuntijat keskustelevat internetin räjähdysmäisen kasvun myötä nopeasti kehittyneen internet-talouden uusista haasteista ja mahdollisuuksista.

Ministeri Lindén on mukana pyöreän pöydän keskustelussa, jonka aiheena on internetin merkitys globaalissa taloudessa. Keskustelussa on tarkoitus nostaa esille erityisesti internetin merkitys miljardien kehitysmaissa asuvien ihmisten taloudellisten ja sosiaalisten olojen parantamisessa.

Ministerikonferenssin muita aiheita ovat internet-innovaatioiden ja luovuuden edistäminen, viestintäverkkojen monikäyttöisyyden kannustaminen sekä internetin luotettavuuden parantaminen.

OECD -maiden ministereiden ja lukuisten asiantuntijoiden lisäksi kokoukseen osallistuvat muun muassa Venäjän ja Kiinan viestintäasioista vastaavat ministerit sekä keskeisten internet-toimijoiden ja kansalaisjärjestöjen edustajat.

Matkan aikana ministeri Lindén tapaa myös Etelä-Korean kansallisen tietoyhteiskuntaviraston pääjohtajan Kim Seang-Taen.

Lisätietoja: erityisavustaja Aleksi Randell, puh. (09) 160 28324, +358 400 500 822
viestintäneuvos Ismo Kosonen, puh (09) 160 28324, o50 511 66 01