null Ministeri Lindèn: Suomella hyvät valmiudet hyödyntää EU:n laajakaistarahaa

Ministeri Lindèn: Suomella hyvät valmiudet hyödyntää EU:n laajakaistarahaa

Tiedote 28.01.2009 16.57 fi

Komissio hyväksyi 28.1. osana talouden elvytyssuunnitelmaa tukea laajakaistaverkon parantamisen maaseudulla. Komissio ehdottaa laajakaistainfrastruktuurin parantamiseen käytettäväksi miljardi euroa. Suomi tukee komission ehdottamaa laajakaistarahoitusta. Suomi pitää sitä tärkeänä elvytyskeinona.

- Laajakaistaverkot ovat elvytyskohteena mitä oivallisimpia, koska laajakaistainvestoinneilla on jo rakentamisaikana merkittäviä välittömiä työllistämisvaikutuksia. Samalla laajakaistainvestoinnit luovat uusia, pysyviä edellytyksiä taloudelliselle toiminnalle ja ovat näin ollen merkittävä satsaus tulevaisuuteen, ministeri Lindén muistuttaa.

Liikenne- ja viestintäministeriössä on tehty arvio, että miljardin euron panos EU-tasolla loisi varovaisestikin arvioiden lyhyellä tähtäimellä 15.000 uutta väliaikaista työpaikkaa ja 30.000 - 45.000 pysyvää työpaikkaa.

Suomella on myös mahdollisuus nopeasti hyödyntää EU-tukia, sillä Suomella on valmiit toimintamallit laajakaistarahoitukseen.

- Uskon, että meillä on Suomessa hyvät valmiudet hyödyntää ehdotettua rahoitusta. Hallitus hyväksyi esityksestäni joulukuussa kansallisen toimintasuunnitelman, jonka tarkoituksena on parantaa laajakaistainfrastruktuurin saatavuutta syrjäisimmillä seuduilla. Muissa EU-maissa tämä työ on vasta aluillaan. Oma suunnitelmamme on tekemistä vaille valmis ja EU-raha olisi erittäin tervetullut lisä, jolla voitaisiin pienentää kuntien maksuosuutta, Lindén sanoo.

Lisätietoja: erityisavustaja Sami Paatero, puh. (09) 160 28324 tai 040 510 4454, neuvotteleva virkamies Olli-Pekka Rantala, puh. (09) 160 2858 tai 050 344 3400