Takaisin

Ministeri Luhtanen esitteli Slovakiassa Suomen EU-puheenjohtajuuden teemoja

Ministeri Luhtanen esitteli Slovakiassa Suomen EU-puheenjohtajuuden teemoja

Tiedote 20.04.2005 12.39 fi

Liikenne- ja viestintäministeri Leena Luhtanen on esitellyt Suomen EU-puheenjohtajuuskauden liikenteen ja viestinnän painopistealueita Slovakian kollegalleen Pavol Prokopovicille.

Ministeri Luhtanen ja Slovakian liikenne- ja viestintäministeri Pavol Prokopovic tapasivat Bratislavassa 19. huhtikuuta. Ministeri Luhtanen on Slovakiassa tasavallan presidentin Tarja Halosen seurueessa.

Myös Slovakian presidentti Ivan Kasparovicin kanssa keskusteluissa esille nousi tieto- ja viestintätekniikan merkitys yhteiskunnan kehittämisessä.

Ministeri Luhtanen nosti kahdenvälisissä keskusteluissa esille, että liikenteen logistiikka sekä viestinnän verkko- ja tietoturva ovat Suomen puheenjohtajuuskauden painopisteitä.

Ministeri kertoi myös, että Suomi ja komissio ovat alustavasti sopineet, että komissio valmistelee Suomen puheenjohtajakaudelle tiedonannon logistiikasta. Suomen tavoitteena on käydä tiedonannosta poliittinen keskustelu neuvostossa sekä pyrkiä mahdollisesti edistämään jotain tiedonannon toimintaohjelmaan liittyvää yksittäistä hanketta.

Ministeri Luhtanen korosti tapaamisen yhteydessä viestintäverkkojen ja tietojärjestelmien turvallisuuden tärkeyttä.

- EU-tason yhteistyötä tietoturvan ja yksityisyyden suojan parantamiseksi tulisi mielestäni edelleen tiivistää ja kehittää, Luhtanen totesi. Sähköisen viestinnän tietoturva on Suomen puheenjohtajuuskauden painopisteitä.

Ministerit totesivat, että infrastruktuurin parantaminen, logistiikka ja EU:n sisäisten liikenneyhteyksien kehittäminen on huomioitu Lissabonin strategian välitarkastuksessa.

Molempien maiden ministerit olivat myös sitä mieltä, että EU:n pitää pyrkiä parantamaan logistista tehokkuutta muun muassa lisäämällä liikenneväylien läpäisykykyä sekä kehittämällä lentokenttäyhteyksiä ja satamien tie- ja ratayhteyksiä.

Ministeri Prokopovic kertoi myös, että Slovakia on seurannut rautateiden yksityistämisessä sekä suurten tiehankkeiden rahoitusmalleissa osittain Suomen käytäntöjä. Slovakian viranomaiset ovat mm. keränneet tietoa Suomen käyttämistä ja suunnittelemista elinkaarimalleista.Lisätietoja:
valtiosihteeri Perttu Puro, puh. (09) 160 18625
neuvotteleva virkamies, Juhapekka Ristola, (09) 160 28348 (tietoturva)
liikenneneuvos Lassi Hilska, (09) 160 28497 (logistiikka)