Takaisin

Ministeri Luhtanen ja Venäjän liikenneministeri Levitin keskustelivat yhteistyön lisäämisestä

Ministeri Luhtanen ja Venäjän liikenneministeri Levitin keskustelivat yhteistyön lisäämisestä

Tiedote 27.05.2004 14.06 fi

Suomen ja Venäjän on jatkossakin pyrittävä löytämään uusia yhteistyöaloja maiden välisen liikenteen esteiden poistamiseksi. Liikenne- ja viestintäministeri Leena Luhtanen ja Venäjän liikenneministeri Igor Levitin pitivät erityisesti logistiikan yhteistyön kehittämistä tärkeänä.

Ministeri Luhtanen tapasi ministeri Levitinin Ljubljanassa Euroopan liikenneministerikonferenssin CEMT:in kokouksen yhteydessä.

Ministeri Luhtanen nosti tapaamisen aikana esille Suomen tarpeen maiden välisiin uusiin lentovuoroihin. Ministeri Levitin lupasi, että lentovuoroja koskevien neuvotteluiden aloittamisesta pyritään sopimaan mahdollisimman pian.

Ministeri Levitin ehdotti, että Suomi ja Venäjä selvittäisivät yhdessä Helsinki - Pietari - Moskova -tien tekemistä kokonaisuudessaan moottoritieksi (liikennekäytävä 9) sekä Karjalan tasavallan tiestön parantamista puunkuljetusten turvaamiseksi. Sovittiin, että asiaa käsitellään tarkemmin asiantuntijatasolla.

Ministerit keskustelivat myös maiden välisestä jäänmurtajayhteistyöstä. Suomi lupasi informoida Venäjää asiasta tarkemmin, sitten kun hallitus on tehnyt päätöksen jäänmurtajien teknisistä ja toiminnallisista vaatimuksista.

Ensi maanantaina ministeri Luhtanen tapaa Venäjän Rautatiet Osakeyhtiön pääjohtajan Gennadi Fadejevin. Tapaamisen yhteydessä keskustellaan mm. Helsingin ja Pietarin välisen nopean junayhteyden tilanteesta.

Ministeri Luhtanen kutsui myös ministeri Levitinin Suomeen lokakuussa pidettäviin Suomenlahden laivaliikenteen kulunvalvontajärjestelmän avaamisjuhlallisuuksiin.

Lisätietoja

kansliapäällikkö Juhani Korpela, puh. 0400 502 140
rakennusneuvos Juhani Tervala, puh. 050 552 7260
kansainvälisten asioiden neuvos Silja Ruokola, puh. 040 580 0894