Takaisin

Ministeri Luhtanen: Säännösten muuttamistarve arvioidaan tällä viikolla

Ministeri Luhtanen: Säännösten muuttamistarve arvioidaan tällä viikolla

Tiedote 23.03.2004 00.00 fi

Liikenne- ja viestintäministeriö arvioi jo kuluvan viikon aikana, mihin välittömiin toimiin Konginkankaan onnettomuuden johdosta on ryhdyttävä. Tarkoituksena on tutkia, onko esimerkiksi tienpitoa, liikenneturvallisuutta ja maantiekuljetuksia koskevien säännösten tarkistamista syytä ryhtyä valmistelemaan.

Asiasta kertoi liikenne- ja viestintäministeri Leena Luhtanen kestävän kehityksen toimikunnan kokouksessa tiistaina 23. maaliskuuta pitämässään puheessa.

Luhtasen mukaan ministeriö seuraa onnettomuuden tutkinnan edistymistä ja tutkinnasta saatavia tietoja. Ministeriö on valmis myös uuteen arvioon myöhemmin, jos tutkinnassa ilmenee tätä vaativia seikkoja.

- Liikenneväyläpolitiikkaa pohtinut ministerityöryhmä esitti mietinnössään hankkeita, jotka tähtäävät liikenneturvallisuuden parantamiseen. Teistä ja radoista huolehtiminen onkin yksi merkittävimmistä tekijöistä liikenneturvallisuustyössä. Jos työryhmän esittämät toimenpiteet toteutettaisiin, merkitsisi pelkästään se arvioiden mukaan yli kymmenen ihmishengen säästymistä vuosittain, Luhtanen painotti.

Liikenneturvallisuustyötä ohjaa valtioneuvoston periaatepäätös liikenneturvallisuuden parantamisesta. Periaatepäätöksessä korostetaan sitä, että kaikessa liikenteeseen vaikuttavassa päätöksenteossa tulee turvallisuus tiedostaa ensisijaiseksi tavoitteeksi.

- Liikenneturvallisuus ei kuitenkaan toteudu yksinomaan viranomaistoimin. Yhteisvastuullisuuden toteutuminen, myös tavallisen tienkäyttäjän tasolla, on avain liikenneturvallisuuden jatkuvaan ja pysyvään parantamiseen, Luhtanen muistutti.


Lisätietoja

ministerin erityisavustaja Perttu Puro, puh. (09) 160 28325