Takaisin

Ministeri Luhtanen: Taksilain muutokset tehtävä harkiten

Ministeri Luhtanen: Taksilain muutokset tehtävä harkiten

Tiedote 21.06.2004 10.58 fi

Liikenne- ja viestintäministeri Leena Luhtanen korostaa, että taksityöryhmän mietintö sisältää useita periaatteellisestikin merkittäviä ehdotuksia. Ministeriössä ei ole vielä tehty lain muuttamista koskevia päätöksiä.

Maanantaina 21. kesäkuuta luovutettu mietintö lähetetään elokuun lopussa päättyvälle lausuntokierrokselle, jonka jälkeen päätetään lakiuudistuksen keskeisistä periaatteista.

Keskeinen kysymys taksilupien määrän rajoittamisesta tarveharkinnalla ei ole yksinkertainen ja se vaatii perusteellista pohdintaa. Lausuntokierrokselta Luhtanen odottaa erityisesti kannanottoja siitä, vaativatko perustuslaki ja Euroopan unionin tulossa oleva palveludirektiivi tarveharkinnasta luopumista.

- Sekä oman perustuslakimme että EU:n elinkeinolupien myöntämisen läpinäkyvyyttä ja ennustettavuutta korostava linja on tietenkin otettava vakavasti. Samalla on toiselta puolen arvioitava sitä, liittyykö taksialan sääntelyyn niin painavia yhteiskunnallisia intressejä, että perustuslaissa turvatun elinkeinovapauden rajoittaminen tulee kyseeseen, Luhtanen toteaa.

Hallituksen esitys uudeksi taksilaiksi on Luhtasen mukaan odotettavissa ensi vuonna.