Takaisin

Ministeri Luhtanen tapaa liikenne- ja viestintäkomissaarit Brysselissä

Ministeri Luhtanen tapaa liikenne- ja viestintäkomissaarit Brysselissä

Tiedote 14.02.2005 15.08 fi

EU:n ajankohtaiset liikenne- ja viestintäkysymykset sekä Suomen puheenjohtajuuskauden painopisteet nousevat esille, kun liikenne- ja viestintäministeri Leena Luhtanen tapaa EU:n uudet tele- ja liikennekomissaarit Brysselissä 16. helmikuuta.

Ministeri Luhtanen ja luxemburgilainen viestintäkomissaari Viviane Reding keskustelevat mm. EU:n tietoturvan parantamisesta ja tietoturvauhkien tehokkaasta torjunnasta, eEurooppa-toimintasuunnitelman jatkosta sekä sähköisen viestinnän lainsäädäntöpaketista.

Suomen vuoden 2006 heinäkuussa alkavan puheenjohtajuuskauden viestintäalan painopisteeksi on suunniteltu sähköisen viestinnän tietoturvan parantamista koko EU:n alueella. Ministeri Luhtanen esittelee komissaari Redingille Suomen alustavat toimenpiteet, joilla tietoturvallisuutta voitaisiin lisätä.

Uuden ranskalaisen liikennekomissaarin Jacques Barrot'n kanssa ministeri Luhtanen keskustelee mm. komission viiden vuoden työohjelman painopisteistä ja lähimerenkulun edistämisestä. Esillä ovat myös merten moottoritiet sekä TEN-hankkeiden rahoitukseen liittyvät ongelmat.

Lisäksi tarkoituksena on keskustella EU:n suhteista kolmansiin maihin. Ministeri Luhtanen aikoo nostaa erityisesti esille, miten EU:n ja Venäjän logistista yhteistyötä ja liikenneyhteyksiä voitaisiin parantaa.

Ministeri Luhtanen ja komissaari Barrot keskustelevat myös Suomen puheenjohtajuuskauden liikenneteemoista, joita ovat liikenteen logistiikka ja liikenneturvallisuus.


Lisätietoja:
valtiosihteeri Perttu Puro, puh. (09) 160 28325