null Ministeri Risikko: Digitalisaation hyödyntäminen edellyttää rohkeutta

Ministeri Risikko: Digitalisaation hyödyntäminen edellyttää rohkeutta

Uutinen 22.01.2015 10.57 fi

- Digitalisoituvassa maailmassa on uskallettava luopua perinteisistä ajattelumalleista. Digitalisaation hyödyntäminen tarvitsee uudenlaista, rohkeaa johtajuutta.

Näin totesi liikenne- ja kuntaministeri Paula Risikko puhuessaan CGI:n Ratkaisu 2015 -seminaarissa 22. tammikuuta Helsingissä.

- Rohkeus on sitä, että uskallamme uudistaa toimintatapojamme ja tehdä asioita uudella tavalla, joskus epäonnistuakin ja ottaa siitä oppia. Yksikään toimiala ei voi enää ummistaa silmiään digitaalisuudelta ja sen mukanaan tuomilta muutoksilta ja mahdollisuuksilta, totesi Risikko.

Ministeri Risikko korosti julkisen hallinnon roolia mahdollistajana digitalisaatiossa.

- Suomalaiset tietovarannot ovat laadukkaita, ja julkisen hallinnon avaamista aineistoista saadaan raaka-ainetta digitaalisille palveluille. Samalla meidän pitää osata purkaa sääntelyä, joka estää kasvun ja uudet toimintatavat.

Ministeri Risikko korosti myös yhteistyön merkitystä digitalisaation hyödyntämisessä.

- Me kaikki tiedämme, että muutos on välttämätön - tehdään se nyt rohkeasti ja yhdessä. Uusiutuminen lähtee visiosta ja asenteesta. Kysymys kuuluukin: Haluammeko olla kehityksen kärjessä vai odottaa että uudet palvelut keksitään muualla, toteaa Risikko.