Takaisin

Ministeri Vehviläinen: Asennemuutos tarpeen liikenteessä

Ministeri Vehviläinen: Asennemuutos tarpeen liikenteessä

Tiedote 25.03.2008 10.00 fi

Liikenneministeri Anu Vehviläinen perää asenteiden muutosta liikenneturvallisuuden parantamiseksi.

- Moni liikenneonnettomuus voitaisiin välttää, jos käyttäytyminen liikenteessä olisi kohdallaan. Olen huolissani erityisesti itsekkyyden ja piittaamattomuuden lisääntymisestä.

Liikenneministeri osallistui liikenneturvallisuustapahtumaan Helsingin Kampissa 25. maaliskuuta.

- Liikenne vaatii edelleen lähes 400 uhria vuodessa. Kymmenen viime vuoden aikana onnettomuudet eivät ole juurikaan vähentyneet. Lisäpanostusta liikenneturvallisuustyöhön tarvitaan. Tämä todetaan painokkaasti myös tulevana perjantaina eduskuntakäsittelyyn menevässä liikennepoliittisessa selonteossa, Vehviläinen kertoi.

- Turvallisuutta parantavat myös monet selontekoon sisältyvät tiehankkeet ja perusväylänpidon määrärahojen nosto.

- Viime syksynä päätimme neljän ministerin kesken puuttua tehokkaasti erityisesti rattijuopumuksiin ja ylinopeuksiin. Toimet ovat edenneet. Esimerkiksi poliisi on saanut miljoona euroa lisärahoitusta tarkkuusalkometreihin, huumetestereihin ja automaattiseen valvontaan.
Automaattivalvontaa on pystytty lisäämään jopa suunniteltua aikataulua nopeammin. Lähiviikkoina hallitus antaa eduskunnalle lakiesityksen alkolukon käytön vakinaistamisesta. Rattijuopumukseen syyllistynyt voisi säilyttää alkolukkoa käyttämällä ajo-oikeutensa määräaikaisen ehdottoman ajokiellon vaihtoehtona.

- Turvatavoitteisiin pääsyä tukee olennaisesti se, että liikenneala kokoaa voimansa ja tehostaa yhteistyötään liikennekampanjoinnissa. Uskon että Enska-merkein tehty valistus tavoittaa kansalaiset ja edistää liikenneturvallisuustyötä, Vehviläinen sanoi.

Lisätietoja:
erityisavustaja Kari Jääskeläinen, puh. (09) 160 28325, 044 058 1030 viestintäjohtaja Katariina Kivistö, puh. (09) 160 28330, 0400 502 128