Ministeri Vehviläinen ja alueiden edustajat keskustelivat kotimaan lentoliikenteen turvaamisesta

Uutinen 06.08.2010 13.55 fi sv

Liikenneministeri Anu Vehviläinen tapasi Porin, Seinäjoen ja Jyväskylän kaupunkien sekä maakuntaliittojen ja yrittäjäjärjestöjen edustajia Helsingissä perjantaina 6. elokuuta.

Tapaamisessa alueiden edustajat kertoivat, millaisia suunnitelmia heillä on kotimaan lentoyhteyksien turvaamiseksi alueellaan.

Ministeri Vehviläinen ja alueiden edustajat olivat samaa mieltä siitä, että ratkaisu päättyvien lentoyhteyksien korvaamiseksi pitäisi ensisijaisesti löytää kaupalliselta pohjalta eli lakkautetuille lennoille olisi löydettävä uusia operaattoreita. Julkisen palvelun velvoite lento-ostoineen olisi vasta viimeisin ratkaisu.

Tavoitteena on turvata lentoyhteydet nopeasti, pitkäaikaisella ja kestävällä ratkaisulla, joka tuo vakautta alueen vientiyrityksille. Tärkeää on turvata jatkoyhteydet maakunnista maailmalle ja maailmalta maakuntiin.

- Olen tyytyväinen hyvässä hengessä käytyyn keskusteluun alueiden kanssa. Maakunnissa on paras käsitys alueen elinkeinoelämän tarpeista ja näkemys parhaasta ratkaisusta. Vetovastuu ratkaisujen löytämiseksi on alueilla. Ministeriön tehtävänä on antaa taustatukea ja asiantuntija-apua, Vehviläinen sanoi kokouksen jälkeen.

Liikenne- ja viestintäministeriö päätti jo aiemmin tällä viikolla käynnistää selvityksen kotimaan lentoliikenneyhteyksien toimivuudesta, laajuudesta ja tulevaisuuden tarpeista. Tarkoitus on myös selvittää alueiden ja elinkeinoelämän valmius sitoutua kotimaan lentoliikennepalveluiden käyttämiseen.

Selvitystyö valmistuu viimeistään 18.8.2010. Selvitystyötä varten ministeriö on kutsunut kaikkien muidenkin lentoasemakaupunkien edustajat kuultavaksi 11.8.