null Ministeri Vehviläinen: Lisäelvytystä liikenneinvestoinneilla

Ministeri Vehviläinen: Lisäelvytystä liikenneinvestoinneilla

Tiedote 09.05.2009 08.30 fi

Liikenneministeri Anu Vehviläinen vaatii lisää elvyttäviä toimia liikenneverkon kehittämiseen. Vehviläisen mukaan panostukset liikenneväyliin sekä investointien aikaistukset tukisivat alan työllisyyttä sekä vahvistaisivat elinkeinoelämän toimintaedellytyksiä koko maassa.

- Nyt on tehtävä vakaata ja vastuullista talouspolitiikkaa tavoitteena hillitä talouskriisin vaikutuksia ja massatyöttömyyden syntymistä. Massiivisiin ja pysyviin uusiin menolisäyksiin ei valitettavasti nyt ole tilaa. Sen sijaan taloutta elvyttävistä kohdistetuista toimista ja uutta kasvua edistävistä satsauksista on hallituksen päätettävä mahdollisimman nopeasti, sanoi liikenneministeri Vehviläinen lauantaina Outokummussa ja Savonlinnassa.

Vehviläisen mukaan liikennesektorilta löytyy paljon erinomaisia elvytyskohteita niin yksittäisten hankkeiden kuin myös perusväylänpidon puolelta. Kunnossa olevat väylät ovat välttämättömiä liikenneturvallisuuden, kansalaisten arjen sujuvuuden ja elinkeinoelämän toiminnan kannalta.

Vehviläinen muistuttaa, että logistiset kustannukset ovat Suomessa kilpailijamaita korkeammat. Tämän vuoksi väylien kunnolla ja sujuvuudella on suoraan merkitystä myös yritysten kustannusrakenteeseen.

- Esimerkiksi talouden uutta kasvua vahvistavaksi elvytyshankkeeksi sopii maanteiden päällysteiden uusiminen. 50 miljoonalla eurolla päällystettäisiin 1 000 kilometriä teitä eri puolella Suomessa. Pääteiden liikenneturvallisuutta tulisi parantaa keskikaiteita rakentamalla. Raideinvestointien osalta tärkeintä on turvata Seinäjoki-Oulu -yhteyden peruskorjauksen rahoitus. Myös vuonna 2011 alkaviksi ajoitetuista isoista väylähankkeista osaa tulisi aikaistaa vuodelle 2010. Esimerkiksi maantielauttojen hankintaa ja Haminan ohikulkutie sekä elinkaarimallilla toteutettavat Koskenkylä-Kotka -yhteys ja kaksoisraide Kokkola-Ylivieska tulisi saada alkamaan ensi vuonna, Vehviläinen sanoo.

Lisätietoja: erityisavustaja Kari Jääskeläinen, 0440 581 030