null Ministeri Vehviläinen vaati selvitystä junaliikenteestä

Ministeri Vehviläinen vaati selvitystä junaliikenteestä

Uutinen 03.01.2011 12.05 fi

Ministeri vaatii selvitystä sekä VR-Yhtymältä että Liikennevirastolta junien myöhästymisistä, peruutuksista ja niiden syistä sekä siitä, mihin toimiin näiden johdosta on ryhdytty. Selvitys koskee sekä pääkaupunkiseudun lähiliikennettä että kaukojunien toimivuutta. Ministeri odottaa selvitystä viimeistään 14. tammikuuta.

Liikenneministeri Anu Vehviläinen on seurannut huolestuneena alkutalven ongelmia raideliikenteessä. Kansalaisilta tullut runsas palaute osoittaa ministerin mukaan, ettei viime talven vaikeuksista ole otettu riittävällä tavalla opiksi.

- Kyse ei ole pelkästään tiedotuksesta, vaan koko matkustajapalvelun toimivuudesta. Ihmisillä on lupa odottaa sujuvaa raideliikennettä myös talvikeleissä. Puutteellinen tiedotus junien peruutuksista tai matkustajien juoksuttaminen laiturilta ja junan vaunusta toiseen ei ole asiallista palvelua, muistuttaa Vehviläinen.

- Luotettavuus on ollut suomalaisen raideliikenteen tunnusmerkki. Nyt näin ei ole. Tarvitaan ripeitä toimia ja entistä tiiviimpää yhteistyötä VR:n ja viranomaisten välillä, jotta kuluttajien luottamus saadaan palautettua, summaa Vehviläinen.

Raidematkustamisen olennainen osa ovat asialliset odotus- ja lipunmyyntitilat. Ministeri Vehviläinen pitää huonona VR:n aikomuksia sulkea asemarakennuksia muun muassa Jokelassa, Iisalmessa ja Kemijärvellä. Vehviläinen haluaa kuulla VR:n perusteluja matkustajien palvelujen huonontamisesta kyseisillä paikkakunnilla.