null Ministeri Vehviläiselle luovutettiin Venäjän liikenneministeriön kunniamerkki

Ministeri Vehviläiselle luovutettiin Venäjän liikenneministeriön kunniamerkki

Uutinen 14.01.2010 13.55 fi

Venäjän federaation Suomen suurlähettiläs Aleksander Rumjantsev luovutti liikenneministeri Anu Vehviläiselle Venäjän liikenneministeriön myöntämän kunniamerkin, jolla juhlistetaan Venäjän liikenneministeriön 200-vuotista toimintaa (1809 - 2009).

Mitalin luovutuksen yhteydessä suurlähettiläs Rumjantsev kiitti ministeri Vehviläistä hänen panoksestaan Venäjän ja Suomen välisen liikenneyhteistyön kehittämisessä. Samalla Rumjantsev onnitteli ministeriä 1 000 hallituspäivän saavuttamisesta.

Ministeri Vehviläinen ja suurlähettiläs Rumjantsev totesivat, että vuonna 2010 Suomen ja Venäjän välisessä liikenneyhteistyössä saavutetaan isoja ja merkittäviä virstanpylväitä. Kuluvan vuoden aikana maittemme pääministerien on tarkoitus allekirjoittaa Saimaan kanavan vuokraamista koskeva valtiosopimus.

Loppuvuodesta on myös tarkoitus ottaa käyttöön Helsingin ja Pietarin välillä nopea junayhteys, jonka jälkeen näiden kaupunkien väliseen matkaan kuluisi enää 3,5 tuntia. Ministeri Vehviläinen totesi, että nopean junayhteyden avaaminen vaikuttaa myönteisesti elinkeinoelämään ja kansalaisten liikkuvuuteen laajasti Etelä- ja Itä-Suomessa.