null Ministeriön tunnus ja ilme uudistuivat

Ministeriön tunnus ja ilme uudistuivat

Uutinen 25.01.2016 12.21

Liikenne- ja viestintäministeriön tunnus ja visuaalinen ilme ovat uudistuneet. Uuden tunnuksen ja ilmeen on luonut designtoimisto Porkka & Kuutsa Oy. Uusi ilme näkyy ministeriön tuottamissa materiaaleissa ja viestintäkanavissa.

Ministeriön edellinen tunnus ja ilme ovat vuodelta 2000, jolloin ministeriön nimi muuttui liikenneministeriöstä liikenne- ja viestintäministeriöksi. Nyt uusi ilme otettiin käyttöön samalla, kun ministeriön organisaatio muuttui ja liikennepolitiikan osaston, viestintäpolitiikan osaston ja yleisen osaston tilalle tulivat palvelu-, verkko-, tieto- ja konserniohjausosasto.

Liikenne ja viestintä ovat kietoutuneet tiiviisti yhteen digitaalisuuden ja palvelujen kehittymisen kautta. Tätä kuvastaa myös uusi visuaalinen ilme. Uusi ilme kertoo rohkeasta ja dynaamisesta uuden mahdollistajasta. Uusi tunnus nostaa esiin lyhenteen, jolla ministeriö tunnetaan: LVM löytyy niin ministeriön verkkopalvelun ja somekanavien kuin sähköpostipalvelimen osoitteesta.

Ministeriön verkkopalvelu on uudistettu uuden ilmeen mukaiseksi. Samalla verkkopalvelun rakennetta on uudistettu. Uusi rakenne ja tietojen esittämistapa noudattavat valtioneuvoston yhteistä verkkoviestinnän mallia.