Mitalit kahdeksalle moottoriliikenteen edustajalle

liikenne- ja viestintäministeriö
Julkaisuajankohta 8.5.2020 10.30
Tiedote
Moottoritie kuvattuna ilmasta. [Kuva: Shutterstock]
Moottoritie kuvattuna ilmasta. [Kuva: Shutterstock]

Vuoden 2020 moottoriliikenteen ansiomitalit myönnettiin kahdeksalle ansiokkaasti tieliikenteen toimintaa edistäneelle henkilölle. Liikenne- ja viestintäministeri Timo Harakka myönsi mitalit 8. toukokuuta 2020. Koronavirustilanteen vuoksi mitalit jaetaan myöhemmin.

"Moottoriliikenteen toimivuus on tärkeää myös näinä poikkeuksellisina aikoina, ja sen kehittämiseksi on tehty pitkäjänteistä ja ansiokasta työtä", kiittää ministeri Harakka.

Ansiomitalin saivat:

Heikki Parviainen, lehtori

Kari Palojärvi, toiminnanjohtaja, Metsäalan kuljetusyrittäjät ry

Heikki Lepistö

Arto Silvennoinen, toimitusjohtaja, Suomen Autokierrätys Oy

Kai Andersson, puheenjohtaja, Suomen Taksiliitto ry

Mikko Huopalainen, hallituksen jäsen

Mika Boedeker, valiokuntaneuvos

Suvi Rihtniemi, toimitusjohtaja, Helsingin seudun liikenne -kuntayhtymä (HSL)

Mitali myönnetään ansiokkaasta valtakunnallisesta toiminnasta suomalaisen moottoriliikenteen hyväksi. Ansiomitalin voi saada myös henkilö, joka pitkäaikaisella ja tuloksekkaalla työllään on edistänyt tieliikenteen kehittämistä.

Liikenne- ja viestintäministeri myöntää mitalin Moottoriliikenteen Keskusjärjestö ry:n hallituksen asettaman mitalitoimikunnan esityksen perusteella. Mitaleja on myönnetty vuodesta 1993 lähtien uudet mitalistit mukaan luettuna kaiken kaikkiaan 211 kappaletta. Ansiomitali virallistettiin vuonna 2007.

Moottoriliikenteen Keskusjärjestö on kahdeksan tieliikennejärjestön yhteistyöelin. Jäseninä ovat Autoalan Keskusliitto, Autoliitto, Autotuojat ja -teollisuus, Linja-autoliitto, Suomen Autokoululiitto, Suomen Autoteknillinen Liitto, Suomen Kuljetus ja Logistiikka SKAL ja Suomen Taksiliitto.

Lisätietoja:

Asiamies Timo Koskinen, Moottoriliikenteen Keskusjärjestö, puh. 040 570 9070