Muutoksia URHOtv:n ja Kutosen toimilupiin

Tiedote 27.02.2014 13.16 fi

Valtioneuvosto on hyväksynyt URHOtv Oy:n ja SBS Discovery Television Oy:n hakemukset ohjelmistotoimilupien muuttamisesta.

Päätöksen myötä URHOtv:llä on lupa lähettää urheiluohjelmien lisäksi myös yleisiä viihde- ja ajanvieteohjelmia, mukaan lukien elokuvat, dokumentit ja sarjat.

SBS Discovery Televisionin tv-kanava Kutonen puolestaan voi jatkossa lähettää musiikkivideoiden lisäksi musiikkiin ja musiikkiviihteeseen yleisesti liittyviä ohjelmia ja toimitettua kotimaista sisältöä.

Valtioneuvosto on aiemmin suhtautunut kriittisesti ohjelmistotoimilupien muuttamiseen. Televisiotaajuuksia on digitalisoinnin ja uusien lähetys- ja pakkaustekniikkojen mukana tullut käyttöön aiempaa enemmän. Lupajärjestelmää ollaan nyt keventämässä sähköisen median viestintäpoliittisen ohjelman mukaisesti.

Toimilupajärjestelmän keventämisen katsotaan edistävän televisioalan kilpailukykyä, kun kanavat pystyvät entistä nopeammin muuttamaan tarjontaansa kysynnän mukaiseksi. Lain vaatimukset ohjelmatarjonnan monipuolisuudesta eivät muutu.

Lisätietoja
ylitarkastaja Sini Wirén, 0295 34 2532