Neljäs Suomi kävelee ja polkee -foorumi keskittyy kävelyyn ja viestintään

Tiedote 13.05.2022 09.25 fi sv en

Suomi kävelee ja polkee. (Kuva: LVM)

Mitkä ovat kävelyn edistämisen erityistarpeet ja miten ne voitaisiin huomioida paremmin? Entä miten aktiivisista ja päästöttömistä liikennemuodoista tulisi viestiä?

Suomi kävelee ja polkee -foorumi järjestetään 18.5.2022 verkkotapahtumana. Liikenne- ja viestintäministeriön, Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin ja Väyläviraston järjestämä foorumi tukee kansallisen kävelyn ja pyöräilyn edistämisohjelman tavoitteiden toteutumista.

Tilaisuuden avaa liikenne- ja viestintäministeri Timo Harakka, joka käy puheenvuorossaan läpi kävelyn ja pyöräilyn edistämisohjelman nykytilaa. Vuonna 2018 julkaistussa kävelyn ja pyöräilyn edistämisohjelmassa on tavoitteena kasvattaa kävelyn ja pyöräliikenteen matkamäärää 30 prosenttia vuoteen 2030 mennessä verrattuna vuoteen 2016. Siirtymä kävelyyn ja pyöräilyyn tulisi tapahtua erityisesti yksityisautoilusta siellä, missä se välimatkojen ja reittien puolesta on mahdollista.

- Fossiilisista polttoaineista on irtauduttava ilmaston, turvallisuuden ja riippumattomuuden vuoksi. Kävely ja pyöräily ovat jo valmiiksi fossiilittomia liikkumismuotoja, ministeri Harakka sanoo.

Keskiössä kävelyn edistäminen

Neljättä kertaa järjestettävässä foorumissa keskustellaan tällä kertaa erityisesti kävelystä. Tilaisuudessa Turun yliopiston professori Petri Tapio kertoo kävelyn ja käveltävyyden tulevaisuudesta, ja Rauman kaupungin suunnittelupäällikkö Riikka Pajuoja jakaa kokemuksia kävelyn edistämisestä.

Lisäksi paneelikeskustelussa pohditaan, miten viestiä aktiivisista ja päästöttömistä liikennemuodoista. Viestintä onkin yksi edistämisohjelman teemoista. Keskusteluun kävelyn ja pyöräilyn viestinnästä osallistuvat Traficomin erityisasiantuntija Michaela Sannholm, Pyöräliiton toiminnanjohtaja Matti Koistinen, Liikkuva aikuinen -ohjelman ohjelmakoordinaattori Tanja Onatsu sekä Helsingin kaupungin liikenneinsinööri Teppo Pasanen.

Tilaisuus järjestetään verkkotapahtumana keskiviikkona 18.5.2022 klo 9.30–11.30 ja mukaan ehtii vielä! Foorumia voi seurata tiedotteen alta löytyvästä linkistä.

Foorumin tunniste sosiaalisessa mediassa on #Suomikäveleejapolkee.

Lisätietoja:

neuvotteleva virkamies Tuuli Ojala, liikenne- ja viestintäministeriö, p. 0295 342 198, tuuli.ojala[at]gov.fi