Uusia teiden päällystystöitä aloitetaan eri puolilla Suomea

liikenne- ja viestintäministeriö
Julkaisuajankohta 8.5.2020 14.30 | Julkaistu suomeksi 11.5.2020 klo 14.39
Tiedote
Tien päällystystyö. (Kuva: Väylävirasto)
Tien päällystystyö. (Kuva: Väylävirasto)

Maanteitä ja kävely- ja pyöräteitä päällystetään tänä vuonna aiottua enemmän. Lisäksi jo päätettyjä väylien kunnossapidon toimenpiteitä aikaistetaan mahdollisuuksien mukaan. 

- Suuntaamme maanteiden ja kävely- ja pyöräteiden päällystämiseen 20 miljoonaa euroa lisää rahoitusta. Koronakriisin aikana on tärkeää tehdä väylähankkeita etunojassa, jotta työtä ja toimeentuloa syntyy eri puolilla Suomea, sanoo liikenne- ja viestintäministeri Timo Harakka.

Liikenne- ja viestintäministeriö on pyytänyt Väylävirastoa ja ELY-keskuksia lisäämään ja aikaistamaan perusväylänpidon kohteiden toteuttamista vuoden 2020 aikana koko Suomessa. Rahoitusta maanteiden ja kävely- ja pyöräteiden päällysteisiin kohdennetaan 20 miljoonaa euroa aiemmin päätettyä enemmän. Lisäksi liikenne- ja viestintäministeriö on pyytänyt Väylävirastolta jo suunniteltujen väylänpidon toimenpiteiden aloittamista mahdollisimman nopeasti.

Päällysteisiin suunnatulla 20 miljoonalla eurolla saadaan tehtyä noin 300 kilometriä lisää maanteiden sekä kävely- ja pyöräteiden päällysteitä. Maanteiden sekä kävely- ja pyöräteiden päällysteitä uusitaan tänä vuonna yhteensä noin 4300 kilometrin matkalla, mikä on yli tuplasti enemmän kuin viime vuonna. Maanteitä päällystettiin noin 1700 kilometrin matkalta vuonna 2019.

Lisätietoja

Osastopäällikkö Sabina Lindström, p. 040 527 6103, sabina.lindstrom(at)lvm.fi, Twitter @LindstromSabina